Önemli Duyuru

03.06 2012 tarihinde resmi gazete yayınlanan 6321 sayılı kanunun 2 maddesinde yapılan değişiklik ile 2918 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesine ekte göndermiş olduğumuz fıkralar eklenmiştir.

İlgili kanun maddesi, korsan taksicilik faaliyetlerini önlemek amacıyla çıkarılmış olsa da turizm sektöründe çoğunlukla tercih edilen binek araçlarla gerçekleştirilen tüm transfer hizmetlerini de yasaklamıştır.

Kanun maddesinde belirtilen bu faaliyeti sürdüren şirketler, 1.fıkrada belirtildiği üzere, altı aydan iki yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmakta; işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada gösterilen idari para cezası üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu cezaların rakamsal olarak güncellenmesi durumunda,75.000 TL ye kadar maddi para cezası ve aracın 2 ay trafikten men edilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda, kanunun şirketinizi bağlayan ve müşterilerinizi zor durumda bırakacak en çarpıcı noktası, bu kapsamındaki araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara da (müşterileriniz) birinci fıkrada belirtilen cezanın üçte biri oranında idari para cezası uygulanacak olmasıdır.

Sonuç olarak; binek araçlarla gerçekleştirilmekte olan transferlerin bundan böyle ''Karayolu Taşıma Kanunu'' gereği ''D2 Yolcu Taşıma Belgesi'' olan minimum (8+1 kişilik) yolcu kapasiteli MİNİBUS türü araçlarla yapılması yasal olarak zorunlu hale gelmiştir.

 

Konuyu bilgilerinize arz ederiz…

Sign In